Lepší je nevědět a být mile překvapen, říká proslulý barman
9. 5. 2022
Některé koktejly barmana Tvaroha na první pohled nevypadají jako koktejly. Jiné překvapí při konzumaci. Tak například květina, která po konzumaci chutná, jako když olíznete devítivoltovou baterku. „Doplní se esencí z energického nápoje a podává se ve sklenici, která vypadá jak žárovka. Voní jako energický nápoj, chutná jako když lížete baterku, to znamená, že vás brní jazyk. Nápoj je zásaditý, chutná metalicky,“ vysvětluje barman z Londýna.
Rád návštěvníky degustací šokuje. Neříká předem úplně všechny detaily o tom, co přesně jim bude servírovat. „Částí konzumace je překvapení. Je hezčí, když lidé neví. Lepší je nevědět a být mile překvapen, než nemile zaskočen,“ zdůrazňuje Pavel Tvaroh.
Jak se poznal s šéfkuchařem Tomášem Levým? Co dělá, když zrovna nemíchá koktejly? Čím si ho získal snowboarding? Na tyto a ještě řadu dalších otázek odpovídal v našem videopodcastu.
Pavel Cajthaml
pavel@trutnovinky.cz