Návštěva v restauraci Na Špeku: Chuťové poškádlení v gurmánském ráji
13. 8. 2021
Komerční sdělení

Celá restaurace doslova září novotou po totální rekonstrukci. „Při třetí vlně covidu jsme se rozhodli, že to úplně zavřeme, a sedm měsíců jsme na tom usilovně pracovali. A myslím, že to tady vypadá více než hezky,“ rozhlíží se po novotou zářících prostorách Richard Gottstein, který podnik provozuje se svým parťákem Petrem Kosařem a ve Vrchlabí ještě spolu mají i oblíbený Victory Club. „V hospodě zbyl jen původní strop a okna. Celé nám to tu navrhl designér Tomáš Krebs,“ dodává.
Restaurace Na Špeku, která se nachází při frekventované Pražské ulici, byla po rekonstrukci otevřena 2. července a její provozovatelé se do toho od začátku pustili ve velkém stylu. „Máme skvělou venkovní kuchyni, budeme celé léto grilovat. Maso, ryby, ovoce, zeleninu. Děláme špičkové burgery z masa, které si sami připravujeme a meleme. Je tu úplně famózní venkovní gril a sledovat práci na něm je učiněný požitek a vnímají to tak i naši hosté,“ říká Richard Gottstein. Hosté samozřejmě nebudou při výběru ochuzeni o polévky, tradiční česká jídla, ale i lahodné nápoje včetně bohatého výběru kvalitních vín. Ochuťové pohárky zde pečuje mladý, ale velmi zkušený personál. Na každé směně tu na placu jsou tři až čtyři číšníci, na přípravě jídel v kuchyni včetně výpomoci spolupracují tři lidé.
Kapacita restaurace, před kterou je prostorná venkovní zahrádka, je 200 míst, proto se zde pravidelně konají velké akce a oslavy včetně svateb. „Od konce července zde máme i hřiště pro děti. Je to nejkvalitnější možné provedení z nerezu. Zkrátka chceme, aby si to tu užili všichni. I děti,“ říká Gottstein. Návštěvníci se mohou těšit i na několik kulturních událostí včetně populární akce Vánoce naruby, která se zde uskuteční 21. srpna.
Stejně jako ve většině gastronomických zařízení i tady majitelé řešili, kdo zde bude po opakující se pandemii covidu pracovat. „Ještě v březnu jsem tu byl sám a nevěděl jsem, kdo mi tu bude pracovat. A 26. června, tedy pár dní před otevřením, jsem si už do obsluhy mohl vybírat ze dvanácti lidí. Je velice potěšující a motivující vidět, když se lidé sami hlásí, že tady chtějí pracovat, a těší se na to,“ říká Gottstein, jenž sám má vzdělání v gastronomii, a tudíž dobře ví, co tato práce obnáší a jak je náročná.
A na závěr už zbývá jen dodat, jaká je otevírací doba. Tak tedy, restaurace Na Špeku má otevřeno každý den kromě pondělí od 11 do 21:30, v pátek a v sobotu je pak zavíračka prodloužena ještě o další hodinu a půl. Bon appétit!